Maig 2019
Repertori
J.S. BACH:
Concert de Brandenburg núm. 3 en Sol major, BWV 1048
Concert per a piano i orquestra en Fa menor, BWV 1056
Concert per a piano i orquestra en Re menor, BWV 1052
Concert per a 2 pianos i orquestra en Do menor, BWV 1060
Concert per a 3 pianos i orquestra en Re menor, BWV 1063
Concert per a 4 pianos i orquestra en La menor, BWV 1065
Intèrprets
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Sebastian Knauer, piano
Alba Ventura, piano
Albert Guinovart, piano
Marc Heredia, piano
Katia Michel, piano
Marta Puig, piano
Jordi Mora, director
Notes al programa
L’Orquestra Simfònica Camera Musicae tenim el plaer de presentar un concert extraordinari centrat en la figura de Bach amb un programa insòlit i una formació inversemblant on podrem veure fins a 4 pianos de cua simultàniament a l’escenari del Palau de la Música Catalana.
Els espectadors d’aquest inusual programa, que no s’interpreta al Palau de la Música des del 2001, podran gaudir dels meravellosos concerts per a 1, 2, 3 i 4 pianos i orquestra de J. S. Bach.
En aquest especial programa, dirigit pel mestre Jordi Mora, podrem escoltar els excepcionals pianistes Albert Guinovart, Alba Ventura, Sebastian Knauer, Marc Heredia, Katia Michel i Marta Puig reunits en un sol concert.
De les nombroses composicions d’aquest gènere que Bach va escriure, s’han escollit els concerts més reconeguts i destacats, el que permetrà a l’espectador gaudir d’una vetllada única i inoblidable.
Com a obertura per a aquesta inaudita festa musical s’interpretarà un dels seus més brillants concerts de Brandenburg: el número 3 en Sol major.
Biografia Jordi Mora
Neix a Barcelona. Estudia direcció orquestral principalment amb Sergiu Celibidache. Ha estat director titular de l’Orquestra Nacional de Grècia i de l’Orquestra Simfònica del Vallès.
Com a director convidat dirigeix regularment a Alemanya, Espanya, Argentina, Líban, Itàlia, EUA, Rússia, Romania, Grècia i Veneçuela.
Realitza una àmplia tasca pedagògica, especialment a Espanya, Suïssa (Fundation Résonnance), Argentina (Fundació Cultural Argentina, Lyric soul), Noruega, Holanda i Alemanya, posant en pràctica el sistema de la fenomenologia de la música, i això tant per a directors, com a solistes instrumentals, cantants o grups de cambra.
És professor de direcció orquestral de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) i professor convidat de la Grieg-Akademie a Bergen (Noruega). Actualment és el director de l’Orquestra Simfònica Segle XXI i de la Bruckner Akademie Orchester, orquestra amb la qual està realitzant la integral de l’obra simfònica d’aquest compositor.
Al 2014 va ser nomenat principal director convidat de l’Orquestra Filharmònica del Líban, on ha ampliat el seu repertori especialment amb les simfonies de Schostakovich.
Ha dirigit recentment l’Orquestra Nacional d’Argentina i la Simfònica Simón Bolívar a Veneçuela. De 2014 a 2017 ha estat el principal director convidat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.